tirsdag 8. september 2009

Garnglede - og mer scrapping faktisk

Jeg har litt dilla på garn for tida, jeg. Og hekleprosjekter. Strikking også for den saks skyld, men tida strekker ikke til for allting på én gang. I sommer starta jeg på heksagonpledd nummer 2. Det er i litt mildere farger og skal være en julegave, har jeg tenkt. Men samtidig har jeg kjøpt mer garn - til å hekle bestemorsruter (eller er det oldemorsruter det kalles på norsk?). Det blir nok et pledd, det også - man må jo ha flere enn ett!:o) Det var salg på en butikk som fører Viking-garn, og jeg slo til, og kjøpte de fargene jeg likte av superwash-garnet der. Det er samme tjukkelsen som jeg hekla heksagoner av. Åh - jeg gleder meg sånn til å begynne! Klarer nok ikke å vente til jeg er ferdig med det julegavepleddet...
Fiiine farger - bilder yter dem ikke helt rettferdighet - tror dette blir bra! 

Jeg fikk noen spørsmål i kommentarfeltet på Heksagon-innlegget mitt. 
1. Har du en oppskrift på den 6-kantet lappen som du kan dele? 
Jeg har brukt oppskrifta på bloggen Attic24 Er ikke helt sikker på at jeg har gjort det nøyaktig som det står der, for jeg sjekka ikke om jeg hadde forstått de engelske begrepene rett. Men resultatet ble sekskant hos meg også, så da var jeg fornøyd!;o) Den bloggen er forresten stor inspirasjon når det gjelder hekling generelt. Stadig nye prosjekter, og herlige fargerike bilder!
2. Hvordan gjør du det når du bytter farge på hver lapp? Hekler fast tråden på neste farge, eller klipper av og fester etterpå?
Jeg har avsluttet hver runde og klippet av tråden. Men jeg tar trådstumpen med når jeg hekler neste runde, så den liksom blir "pakka inn". Men helt til slutt fester jeg alle trådstumpene uansett (eller rettere sagt, med jevne mellomrom underveis), jeg vil at de skal være skikkelig festa, nemlig, og ikke begynne å "kikke fram" her og der når teppet er i bruk. 
Tuuusen takk for alle hyggelige kommentarer om teppet mitt, forresten!!:o)

Så over til scrappinga. Først den ene av LO'ene fra RoundRobin-runden på lørdag. Jeg valgte bakgrunnsarket, resten ordna de andre.


Og et detaljbilde. Sjekk Ania sin herlige tittel som kom på til slutt:o)


Til sist en layout som jeg begynte på på et treff før sommeren, fikk bare ikke limt den sammen før nå. Enkel, men det bildet trenger ikke mer!

Jeg har scrapa et par sider til M-game for september på Minneriket også - det er ganske deilig å være igang egentlig. Hadde man bare hatt litt mer tid...

6 kommentarer:

HildeP. sa...

Garnet så kjempedeilig ut, skjønne farger! Blir spennende å se teppet ta form! : )

Scrappingen var også flott! Du har nok å henge fingrene i skjønner jeg! ; ))

Tipser deg samtidig om min GIVE AWAY, og håper du vil delta!

Ha en flott kveld!

Klem Hilde

HildeP. sa...

http://hildepeder.blogspot.com/2009/09/give-away.html

Her har du forresten link til min give away : )

Pia sa...

Det var en lur fotoidè med ramme og såpebobler! Har veldig lyst til å scrappe, men mangler tid... Ha e flott dag!

Ania sa...

*fnis* jeg digga tittelen jeg og *knegg* :D :D :D

Anonym sa...

Åh så hærlige farger på garnet!!!

Og du, så ut som dere hadde det supergøy hos Ania da!!! Kul layout :)

Ha en strålende helg!!!

Sonja sa...

Herlige Leo :)