onsdag 17. november 2010

Månedens masker : NOVEMBER

På tide med en liten garnglederapport igjen vel!?
Det blir endel vridde halser her etterhvert. De er så enkle og kjappe å strikke, og så kjekke å ha. Noen blir gaver, den lilla til venstre har jeg begynt å bruke sjøl. (Fargen blir litt for blå på bildet - det er denne fargen)

Og så har jeg, etter inspirasjon fra Banglamarie, begynt med 'veskestrikketøy' - noe smått og enkelt noe som alltid ligger i veska - og da er for eksempel kopptuer ideelle. Jeg har jo som alle andre noe bomullsgarn liggende, og det er fint å få brukt det til noe. Samtidig har jeg ikke lyst å bruke den 'virkelige' strikketida mi til sånne kjedelige ting;o) Så disse har blitt strikka på tannlegens venterom, i frisørstolen, på middagsbesøk, på seminar, møte, og på quiz faktisk! Genialt! Den blå og røde er strikka etter Banglamaries oppskrift: Maskeantall må være delelig på tre. Strikk to rett og en vrang pinnen ut begge veier. Det gir en veldig god klut.
 Så hadde jeg et nøste fint lilla garn fra HandMaiden - kjøpt hos Loop i London, og kasta meg igang med Lilla koftan av PetraO. Kjempesøt, og mitt første prosjekt strikka ovenfra og nedover. Spennende! Det gikk veldig greit - men den ble bitteliten! Størrelse Babyborn kanskje...? Eller ei prematur lita jente kanskje...huffja...
Kanskje den passer Aurora omtrent nå - 4 uker før termin..? Vises ikke så godt, men det er en stor mage under der!;o)
Da jeg så noen som strikka etter denne oppskriften første gang (tror det var Banglamarie, det også, jammen meg!), så tenkte jeg 'Huff, så tynt garn og tynne pinner, sånt orker ikke jeg altså!' Men plutselig så hadde jeg lyst likevel! Dette er også et nøste fra Loop - Malabrigo Sock heter garnet. Har strikka det som kalles ermvarmere(!), men har kjøpt to nøster til og skal kaste meg igang med halsen også. Den tar nok litt tid, men... kanskje juleprosjekt?
Og så var det pleddet jeg nevnte sist måned, som jeg starta på etter å ha sett Olava sitt. Det går kjempefort å hekle egentlig. Jeg lagde 12 store firkanter, og å hekle én tar bare et par timer egentlig, ikke noe problem på en kveld iallefall. Det ble innmari mange tråder å feste da, men...
Jeg ble ferdig i helga, og fikk slengt det i vaskemaskina igår. Jeg måtte le litt da jeg tok det ut etterpå - det var skikkelig tova! Mer enn jeg hadde tenkt egentlig, men det er jo kjempefint, syns jeg:o) Glemte dessverre å måle det på forhånd, men nå er det ca 80 x 105 cm. Babystørrelse altså. Skal sendes til Okhaldunga sykehus i Nepal - der skal det få varme en liten baby.
Før toving. Ganske stort og ganske løst heklet. Jeg brukte Rauma Finullgarn, 11 forskjellige farger og heklekrok nummer 6. 
Etter toving - man ser omtrent ikke maskene lenger.

Til slutt: av dette knallrøde Abuelita-garnet skal jeg strikke meg et juleskjerf i rillestrikk!

Jeg ønsker alle ei kreativ, men stressfri, førjulstid! 
Sjøl har jeg knapt tenkt på jula, og er så stolt av meg sjøl!:o)

13 kommentarer:

Eli sa...

Mye kjekt og fint strikket og heklet her :) Du er nå jammen effektiv; det går unna med deg. Takk for titten :)

LilleAsk sa...

Så mye lekkert du har strikket og heklet. Abuelitagarnet er bare så herlig å strikke med. Kos deg med det nydelige røde garnet.

Aquarell sa...

Du strikker så masse fint! Skulle ønske jeg fikk sånn dreis på strikkepinnene... :)

Mimmi sa...

Hei:)

En "influensa"kommentar fra meg..host..host...

Jeg MÅ bare si at den fiiine halsen jeg vant hos deg (er vel omtrent som den midterste på det første bildet) er flittig brukt og beundret av meg - og alle jeg viser den til:)))
Den passer bare sååå fint til min sort/grå-spettete kåpejakke og min (hold deg fast) knallrosa dunjakke - og de vinterjakkene imellom disse to fargene- passer den også til:) Skulle tro du hadde spionert i vintertøyet mitt...hehe...

Du er bare sååå flink!!!

Hvis du har lyst så har jeg en ny give away nå -med 3 gevinster:)

Ha en koselig kveld - klem Mimmi:)))

Sonja sa...

Åhh så masse fint du lager Ellen. Ønsker deg en fin helg! klem

banglamarie sa...

Så masse fint du lager!! Blir superinspirert av å være innom og kikke!! Er imponert over alt du har laget! Lekkert lekkert lekkert!

Pia sa...

Du er altså så flink! Det teppet er jo fantastisk!

Ann Hedvig sa...

"Dåne", du bare bare supereffektiv altså Ellen, også så masse flott du "tryller" frem :o)

Ha en fin uke videre.

Anne-Britt sa...

Jøss så kreativ og effektiv du er. Digger grønnfargen du har både på kopptue og hals. Det er jo bare så mye flott her.

Anonym sa...

ÅÅåå så utrolig mye fint du har laget!!!
Jeg blir så glad av å se de flotte kreasjonene dine og de hærlige fargene du bruker!!!

Ha en strålende uke som kommer! KLem

banglamarie sa...

Du hadde lagt ut så mye lekkert at jeg ikke fikk med meg at det var teppe til Okhaldunga. Det kommer til å varme og glede noen godt!! Skikkelig glade og herlige farger!! :o)

Ania sa...

Så mange flotte prosjekter, og hey, du ble ferdig med ermvarmerne, hurra, du er jo kjapp jo :D

Unknown sa...

hei... :O)
Så utrolig mye flott du har laget... :O)
Likte veldig godt både halsene og de flotte pulsvarmerne- Mønsteret er nå lagret under favoritter... :O))

Hekleteppet ble sååå fint..., virkelig snilt av deg å gi det bort!

Ønsker deg en strålende kveld!