søndag 8. august 2010

Fysisk fostring i ferien...

Jeg skal ikke skryte på meg noen aktiv ferie. Riktignok blir det noen kilometers trasking når man leker turist i Oslo, men ellers er det bedageligheten som råder når jeg reiser hjemover på ferie. Men som et ledd i "jeg MÅ prøve å få rørt litt mer på kroppen"-prosjektet mitt, så utfordra jeg Marek til å gå tur til Komsatoppen hver dag vi var i Alta. Veldig lurt å alliere seg med Marek, for jeg kunne være sikker på at han aldri i livet ville gi seg!:o) Komsa er et lite "fjell" midt i Alta, som jeg har vokst opp ved foten av. Det rager 213 meter over havet, og er en perfekt liten tur, overkommelig for store og små. Terrenget er en kombinasjon av berg og lyng, lysløype, skogssti med steiner og røtter, noe flatt, noe klatrebratt. Turen opp og ned tar alt fra 1/2 til 1 1/2 time, alt etter alder, kondisjon og dagsform;o)
Sånn ser Komsa ut på avstand (det er oppe ved masta som regnes som toppen, og vi går fra utenfor venstre billedkant en plass):

Jeg måtte jo dokumentere at vi faktisk klarte utfordringa, så mobilbilde ble det hver dag:
Vi tok med oss div. andre folk også (ikke alltid med på bildene), men Marek og jeg var de eneste som gikk hver dag! Flinke?:o)

Ble jeg noe sprekere? Njah, tror ikke jeg merka noe til det egentlig. Noen ganger gikk vi sakte, andre dager ga vi litt mer gass, og ble litt skikkelig svette. Men vi lærte oss veien skikkelig godt ihvertfall! Det er nemlig mange måter man kan komme seg opp og ned på, og de første dagene var det ikke alltid vi valgte den smarteste...

Litt mimring til slutt:
Komsatoppen anno 2003 - Leo sin aller første tur (i bæremeis, siden han var 8 mnd;o)):
Og 2005:

5 kommentarer:

banglamarie sa...

Sprek ferie :o) Ser ut til å ha vært mange fine turer!!

Anne-Britt sa...

Ser ut som en kjempeflott tur da. Ville nok vært akkurat passe for meg. Og jeg ville vel brukt lengst tid :) Bra du har hatt en god ferie. Og den 30 dager shred er bra, men slitsom ;) Jeg har prøvd og bare gjort det en dag, for man blir skikkelig SVETT. Håper du vinner da.

Monica sa...

Titter innom deg, en kjempefin blogg :o)

Hørtes ut som en tøff men artig tur detta her :o)

Pia sa...

Så flinke (og spreke) dere har vært! Det å gå tur med gutta er etterhvert hyggelig, faktisk. Man får gått og snakka om diverse hendelser, i tillegg til å bevege seg.

Anonym sa...

Eg og ser litt i bloggen din- masse fin inspirasjon på strikkefronten :-)
Har bodd i ALta et år, så jeg lengta litt opp da jeg såg bildene dine fra Komsa. Vi bodde rett nedfor nemlig- "Nesset"

Kathrine fra Bru