tirsdag 31. august 2010

London♥

Ja, da var London-turen over. Takker for tips! Fulgte mest Monica sitt om å nyyyte!;o) Begge har vært i Camden Market før, og jeg skal nok dit igjen når jeg skal til London med Marek i høstferien, så det lot vi være. Spitalfield Market har jeg også på ønskelista mi da. Vi får se. Men vi koste oss med det vi rakk å gjøre iallefall:o)
Siden vi bodde i Greenwich, så var et besøk på 0-meridianen obligatorisk. Fin liten spasertur gjennom Greenwich og parken til Royal Observatory. Det var andre turister der også, men ikke så mange, siden vi var litt tidlig ute - klokka er fire over elleve, som dere ser på 24-timersklokka:o)

Her er observatoriet sett fra leiligheten der vi bodde, om kvelden, når sola titta fram.

Fra Greenwich kan man gå i en tunnel under Themsen til den andre sida. Så det gjorde vi.

Jeg rakk bare å besøke én av garnbutikkene jeg hadde sett meg ut. Til gjengjeld var det en superkoselig butikk. Veldig hyggelig og inviterende interiør, over 2 etasjer. Man fikk lyst å bare sette seg i sofaen med pinner og garn med én gang! Masse deilig garn hadde de også, selv om den ikke er så kjempestor. Anbefales!

Utsikt fra terrassen. Vi bodde i 12. etasje, så vi så ganske langt avgårde.

Fra et par fine butikker i Covent Garden. Såpebutikken hadde såper som ligna på alt mulig rart - godt modna ost for eksempel:o) Artig - men jeg valgte noe som så litt mer fristende ut å vaske seg med...;o)

Oxford hadde ingen av oss vært i, så på lørdag tok vi turen dit. Trivelig liten by. Fikk ikke helt den følelsen av engelsk universitetsmiljø som jeg forestilte meg (inspirert av engelske serier og filmer, så klart) - men nå er det jo turistsesong enda. Må nok reise dit en gang når semesteret er i full gang, og se om det er annerledes da... Her er ei fin og variert husrekke iallefall!

Her er vi vel i hagen på Trinity college. Husene var stengt - tror kanskje vi var litt seint ute, sånn på en lørdag.

Mye gamle hus, så klart, og gul sandstein. Men se på dette stakkars fine, gamle hjørnehuset, som har fått ei respektløs mobilsjappe i første etasje. Huff!

Fremdeles i Oxford: Drømmebutikk for de vintage-interesserte? De hadde bl.a. masse gamle avis- og boksider og gamle trykk til salgs. Skulle ha kjøpt noe, men det ble for vanskelig å velge.

Lurer på om denne taxisjåføren kan grunnstoffene sine...?;o)

Å spise på pub er en del av sjarmen med England. Her har jeg fått meg fish&chips, mens Håvard gikk for Sunday roast, med Yorkshire pudding og det hele.

Klar for avreise? Venter på toget på Greenwich stasjon. Vi bodde øverst i det høye huset i bakgrunnen.

Det siste bildet jeg tok - fra flytoget til Gatwick. Jo Nesbø gjør det stort i utlandet óg, tydeligvis:o) Det var mange sånne plakater rundt om.

Jeg shoppa endel også:o)

Nå gleder jeg meg til oktober, når Marek og jeg skal på tur! Da får jeg sett og gjort enda litt mer av London!

9 kommentarer:

Eli sa...

Så masse flotte og gøyale bilder :):) Tror nok Loop var rette garnbutikken å gå i; den er betraktelig større enn den andre ser jeg ;) Takk for titten, og jeg skjønner godt at du gleder deg til neste tur. Det gjør jeg også :):)
(ja vår tur altså; selv om jeg gleder meg med deg til din og Marke sin også altså :) )

KLEM

Kerstin sa...

Ser ut som du har hatt en flott tur til London. Den garnbutikken ser jo bare digg ut :) Da er det bare å lade opp til neste tur ;)

Monica sa...

Så deilig med London. Og så bra at dere klarte å nyte byen *fnis* Jeg blir (mis)unnelig og vil så gjerne dra dit jeg også, første tanken min når jeg leste om høsteferien deres var: "jeg blir med!", haha. Fine bilder, ser ut som en perfekt sensommer-tur ♥

Hege sa...

Det både ser og høres ut som dere har hatt en flott tur til London!
Og den garnbutikken så jo rent fristende ut ja!
Ha en finfin onsdag.

Klem

Ania sa...

Herlige bilder, digget tunellen og taxien :D Og vintagebutikken så koselig ut :) Og så så det veldig deilig ut med kjæresteutflukt, da :)

Hanna sa...

Sa kjekt at dere hadde en flott tur! Hvor ligger Loop og den vintage butikken i Oxford? De sa kjekke ut :-)

banglamarie sa...

Ser ut til å ha vært en koselig tur :o)
Takk for titten. Garnbutikken ser helt fantastisk ut!
London er en koselig by :o)

Pia sa...

Så flotte bilder! London er en flott by, et sted man kan reise igjen og igjen.
Var der for fire år siden med Øystein. Vi har gjort det til en liten tradisjon at når ungene er sju år, får de dra til London med en voksen. Jeg og Øystein dro først, så var det Edvard med pappa, og snart skal Brage av gårde, med pappa...Så jeg får vente noen år til før jeg får tur med Henny...

Aquarell sa...

Så flotte bilder! Var i London i fjor, og fikk såååå lyst til å dra tilbake nå!
Covent Garden var en av favorittstedene våre i London, der var vi mye. Flott by! :)