søndag 6. februar 2011

En årgangsUFO får nytt liv

Nå er jeg godt igang med et babyteppe og en babyomslagsjakke, så jeg tenkte jeg kunne se om jeg fikk gjort noe med noen av de gamle UFO'ene jeg har liggende også.  Jeg tok det som lå nærmest (dvs i ei eske på toppen av klesskapet), og som var nærmest å bli ferdig. En genser i finullgarn, størrelse ca 3-4 år. Prosjektet er nok ca 10 år gammelt - tror genseren var ment for Marek (nå snart 12). Det mangla bare et erme, som jeg gikk igang med igår. Fant ikke oppskrifta, men det er jo bare å strikke etter det første ermet. Vet ikke helt hvem som skal få den når den blir ferdig, men den kommer forhåpentligvis til nytte en eller annen plass.
Og så - idag tenkte jeg å gå på jakt etter bl.a. oppskrifta til denne genseren, og tok turen ned i kjellerboden. Det er en kald og dårlig opplyst råkjeller, så jeg tilbringer ikke så mye tid der nede hvis jeg kan slippe. Men jeg visste det skulle være noe mer garngreier der nede, og joda - en full søppelsekk med garn og UFO'er ble med opp igjen. Herlighet, så dårlig jeg har vært til å gjøre ferdig ting altså! Dvs. jeg har jo gjort ferdig uhorvelig mye, og det vises jo ikke her, men jeg skjønner ikke helt hvorfor endel av dette ikke er blitt ferdig. Noe husker jeg ikke at jeg har begynt på engang...
Denne Setesdalsgenseren i babystørrelse under her for eksempel... deilig mykt Camelia-garn (fra Garnstudio, men utgått fra sortimentet) Fin farge óg - og helt ferdig og klar for montering. Husker ikke hvem det skulle være til, jeg... Men den jeg gjøre ferdig!
Det var en masse anna i den sekken også - tror jeg får komme tilbake til noen av tingene etterhvert.

Og en anna ting jeg fant: en minikommode som åpenbart har funka som et slags syskrin/strikkepinneoppbevaring. Jeg visste jo at jeg hadde en masse pinner og heklenåler en plass! Nå har jeg jo samla meg en god del i 'mitt nye strikkeliv', men skal sikkert få bruk for disse også:o)
Strikkepinneskuffa, komplett med kjellerstøv!

Og før jeg rakk å poste dette innlegget, så kikka jeg oppå skapet mitt igjen (på jakt etter noe anna) og der fant jeg en pose som åpenbart hadde ramla ut av den før omtalte eska... Der lå nemlig erme nummer 2 til genseren - nesten ferdigstikka!! Så nå ligger det an til en treermet genser her...:o) Jaja, det betyr igrunnen at det bare er å sette igang å feste tråder og så montere! Må sy og klippe opp til ermene og halsen, og det er litt veldig kjedelig, men det er jo bare å gjøre det! 
Fortsettelse følger...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha. Må flire, monteringa e ikkje akkurat mitt favorittarbeid heller. Men kjekt å få ting ferdig då. Lykke til helsing marit

Unknown sa...

Kjenner meg igjen... :O)
Den eneste forskjellen er at jeg hadde opprydding i gamle UFO'er for noen år siden. Da ble faktisk det aller meste kaste, de som var nesten ferdig ble gitt bort til mamma som kunne montere dem å gi de bort til noen som trengte... ;O) Jeg har ufo'er nå også, men de er av nyere dato. Prøver å bli ferdig med de som er lovende(et nyttårsløfte til meg selv)De som overhodet ikke er lovende engang, blir rekt opp!

¨Nå har jeg faktisk begynnt på et sånn harleqin teppe som du og Marie har heklet! Moro!

klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, uansett hven genseren gis til, vedkommende har neppe 3 armer.

Unknown sa...

Hei igjen... :O)
Takk for tips om 4 lm istedet for 5 lm. Har ikke fått prøvd det ennå, men tror det kan bli bedre!

Jeg strikker i et ullgarn som er kjøpt på Stoff og Stil. Har strikket i det garnet tidligere og liker det veldig godt..., rimlig er det også!

Ha en fin kveld!

banglamarie sa...

hi hi. Tror du slår meg i antall ufoer. Godt å få ryddet opp i uansett!
Kos deg med ufoene. ...er ikke glad i montering selv, så jeg sier; lykke til!

Ania sa...

Hahaha! :D Go Ellen, GO! *insert Inspector Gadget theme* :)