mandag 13. juni 2011

Fra duk til kjole

Boka Made by me har jeg sett nevnt i mange blogger nå, og jeg skjønte fort at jeg måtte ha den! Den er full av relativt enkle syprosjekter fra en gjeng av Norges bloggere. Den første oppskrifta i boka er Sukkertøykjole à la Klinkekult, og den visste jeg med én gang at jeg måtte sy! Fasongen er helt rett for meg, høyt liv og 'fritt fall' over mage, rumpe & lår.
Men i hvilket stoff? Kunne valgt noe prikkete så klart, men det kan bli litt mye av det gode;o) Iallefall - etter at jeg hadde sydd skjørtet mitt, så kom jeg på at jeg hadde en Marimekko-duk liggende. Også kjøpt på salg, men aldri brukt, for jeg bruker egentlig aldri duk lenger! Jeg syns Bottna-mønsteret er kjempefint, og grønt, svart og hvitt er jo kuult.
Så dermed ble det kjole av duken! 1. pinsedag holdt i massevis til å gjøre ferdig hele greia, så det er et veldig enkelt og greit mønster.
Jeg valgte svarte ermer og svart kant nede for å roe det litt viltre mønsteret litt.
Passformen foran er helt perfekt, men kjolen ble litt vid i ryggen. Det løste jeg ved å sy tre striper med strikk på innsida midt bak.
Ellers klipte jeg mønsterbiter til str M, men da jeg skulle klippe stoffet la jeg til et par cm her og der. Da ble den helt passe, så størrelsen er mellom M og L en plass. Jeg glemte forøvrig at jeg hadde tenkt å vaske stoffet før jeg starta, så nå håååper jeg bare den ikke krymper så altfor mye i vask...

Jeg er iallefall kjempefornøyd, og har vært ute i sola i ny kjole idag. Takk til Klinkekult for kjempefint og enkelt mønster!:o)

11 kommentarer:

cashmereandcamera sa...

Tusen takk for superkoselig kommentar i bloggen min! Og SÅ fin du ble!!! Det ligger noen timer med mønsterkonstruksjon bak den passformen der, og det ER så morro å se at så mange får finfine kjoler av det! Utmerket valg av stoff, og fargene passet deg kjempegodt! bra jobba!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Rååååkuuuuuul!
Jeg har akkurat fått denne boka i hus og tenkte akkurat det samme som deg da jeg slo opp på dette første mønsteret.

Eli sa...

Så stilig!! Skikkelig Ellensk og lekkert :):)

Ann-Kristin sa...

Kjempeflott kjole!!! Kanskje eg skulle kjøpt meg den boka eg også!

Anonym sa...

Kjempefin kjole!

Anki

Anne-Britt sa...

Så utrolig stilig kjole du har sydd deg. Digger stoffet og fargene. Og takk for tipset om boka, den må jeg ha eller låne meg. Ønsker deg en fin dag videre.

Irene sa...

Utrolig stilig kjole - stoffet/duken gjorde at den ble helt spesiell og lekker!Den er du nok garantert alene om.

banglamarie sa...

Lekker kjole!!! Fresh og fin!

banglamarie sa...

Lekker kjole!!! Fresh og fin!

Ania sa...

Kjempekul kjole - krymper den for mye sender du den bare videre, sant? haha :)

Siri sa...

Utrolig stilig kjole, Ellen! Du kledde den veldig godt, og stoffet er bare rålekkert. Fikk lyst til å sy selv!