fredag 15. januar 2010

Strikke-strikke:o)

Først en liten oppklaring: bølgepleddet jeg holder på med er hekla, ikke strikka. Garnet - det myke, deilige, ganske tjukke garnet - er Minnow Merino fra Jil Eaton. Jeg kjøper det fra yarn.com og creativestitchonline.com. Det blir et dyrt pledd, med porto og toll og greier, men jeg gidder ikke å tenke på det - fint blir det!
Oppskrifta er herfra - ikke vanskelig å se hvor jeg har fått inspirasjonen fra:o)
Men det tar jo minst et par uker å få dette garnet over dammen, så jeg må ty til andre pinneprosjekter imens. Så jeg har kjøpt garn og begynt på en jakke til meg sjøl. Det er mange år siden jeg strikka så store plagg. Før i tida (les:pre-unger&jobb) strikka jeg massemasse - og jeg kjenner kriblinga i fingrene er tilbake nå faktisk. Det arter seg sånn at man ikke kan sitte på rompa uten samtidig å kjenne at hendene gjerne skulle hatt noe garn og pinner å fikle med:o) Ved matbordet går det greit, men i sofaen - nope.
Denne jakka skal jeg strikke:
Men ikke i disse fargene, så klart! Ikke helt mine farger, kan man si;o) Ikke har jeg valgt Alpakka-garn heller, men godt gammeldags Rauma 3-tr strikkegarn - ekte koftegarn! Dette er fargene:
Det blir jo mest grønt da, og så border med de andre fargene involvert. Blir spennende å se resultatet! Er bare akkurat ferdig med vrangborden, så det er nå moroa begynner:o)

Andre nyheter: Jeg har scrappa!! (haha - ser rart ut med a-endinger av og til, gitt) Det er nemlig M-game-finaleomgang på Minneriket, med innleveringsfrist idag! Så dermed måtte jeg jo lage noe, selv om inspirasjonen satt langt inne! Tre flotte oppgaver var det, og normalt sett hadde jeg nok kost meg med dem, men nå er jeg heelt ute av scrappemodus, så det var litt hardt å få til noe, faktisk. Men det gikk. Og jeg gleder meg kjempemasse til å se de andre sine bidrag ikveld - for oppgavene åpna for masse spennede løsninger!

Ønsker alle ei fin og avslappende helg - med lave nitrogenoksid-verdier!
(fikk akkurat en idé - tilbake seinere i helga med artige "retro-bilder")

10 kommentarer:

Eli sa...

Herlige friske farger - og absolutt deg ja :) Kos deg masse med både hekling og strikking - og vin ;) Gleder meg til å se bidragene dine og de andre sine i kveld. Jeg håper bare jeg får lastet opp mine....Sitter her med to maskiner som ikke vil la meg legge over bildene og da kommer de jo ikke så mye lenger enn kamera... Ikke det store tapet om mine ikke kommer med men siden jeg nå har må-scrappet de så hadde det jo vært kjekt å få levert i alle fall :) Oppgavene var absolutt kjekke!! Nyt kvelden :) Klem <3

Hege Folkestad sa...

Åh, eg har ei pre-barn rauma tretrådsjakke nesten ferdigstrikka inne i skapet. I litt andre fargar, men no fekk eg berre sååå lyst til å få den ferdig!

banglamarie sa...

Knallfint hekleteppe. Utrolig flotte farger!

-blir nok en flott kofte :)

kos deg med heklenål og spøtepinner :)
God helg *klem*

Catrine sa...

Det teppet ser superlekkert ut! Herlige farger som er veldig deg!
Og den jakken har jeg og sett på. Kule farger du har valgt!
Ha en fin-fin helg! Og lykke til i M-game finalen! :)
*klem*

Sonja sa...

Blir spennende å se strikke trøye etter vert :) Lyke til i M gane finale og god helg!
Klem :)

linn kr/sykepleier sa...

Herlighet for et herlig pledd, det så out of this world deilig ut. Og de freshe fargene - akkurat sånn jeg liker det. Kanskje man må prøve seg på et slikt et.
Heldig du som har ork til å strikke jakke, har ikke tålmod til slikt jeg. Råflott fargevalg på den og, gleder meg til å se resultatet. :D

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Knallstilig, og så herlige, spreke farger - me love :)
Og Attic24 er en fantastisk herlig og fargerrik blogg :)

Gleder meg til å se jakken din ferdig, og jeg liker fargene du har valgt :)
Ha en herlig helg, kos deg masse med hobbyting og annet du måtte finne på å gjøre :)
Klem

Christine sa...

for et herlig pledd :D sånn skulle jeg også likt å ha hatt :D

Unknown sa...

Urolig lekkert teppe. Herlige strikke og hekleprosjekter du har Ellen - og SÅ masse flott du har laget.

Anne-Britt sa...

Det hekleteppet er jo bare så utrolig kult. Digger fargene du har valgt. Er virkelig deg:) Og jakken er flott. Kos deg med strikking og hekling:)