lørdag 18. september 2010

Månedens masker : SEPTEMBER

Da var vi kommet til den tiden av måneden igjen, gitt! Det gikk jammen fort!

Jeg er endelig ferdig med jakken min! Herregud, så deilig det er å bli ferdig med noe du har holdt på med ei god stund!:o)
Er sånn passe fornøud med sluttresultatet. Oppskrifta er sånn at man strikker det runde mønsterstykket helt opp i nakken, mens man feller av til halsrunding foran, og i tillegg er det ganske bred halskant, så jeg syns den ble litt vel stor i ryggen. Men ellers er den passelig, og god og varm, så den skal nok bli brukt.
Jeg foretrekker å bruke andre modeller enn meg sjøl;o)
Men ok - her er den på meg óg. Jeg er forresten ikke heeelt ferdig - har ikke fått satt på knapper. Må få tatt den med meg på Knappehuset en dag.

Den andre tingen jeg ble ferdig med denne uka: 
Et svart skjerf/sjal strikka i rillestrikk på tvers, med små spiraler som er hekla i sterke farger. Det er egen oppskrift, inspirert av et kit jeg så i en strikkebutikk i København. 
Det svarte garnet er alpakka fra Garnstudio (det gikk med nesten 3 nøster), de andre fargene er forskjellige merker, men alt er alpakka.
Her er et bilde til, for å vise fasongen:

Et par andre ting som er underveis:
Skjerf med flettemønster, av et av garnene jeg kjøpte i London, Malabrigo er merket og det minner veldig om Abuelita-garnet fra Pickles. Oppskrifta er henta fra Garnstudio, med en liten endring på.

Og babyteppet vokser - ikke så fort... ;o)

Jeg kjenner at jeg savner å ha et pledd underveis, faktisk - så jeg lurer på om jeg må finne et  pleddprosjekt jeg kan begynne på...  

Ellers har jeg et par plagg jeg har lyst å strikke til meg sjøl - nemlig en uglegenser (Owls av Kate Davies, funnet på Ravelry.com). Jeg vil helst strikke en i lilla, sånn som Siljevanilje har gjort (klikk deg inn og se), så jeg leter etter et garn med rett tjukkelse og rett farge.
Og denne av Kim Hargreaves er noe jeg vurderer sterkt! Ser så deilig ut nå når det blir kaldere.

Ellers så benytter jeg lørdagen til å få litt orden på garn og prosjekter. Blir jo like mye rot av dette som av scrapping jo! Forskjellen er at dette rotet ligger mer på golvet og i kriker og kroker og ikke på et bord...

Til slutt - tusen takk for at du stikker innom bloggen min!:o) Det setter jeg VELDIG pris på - og aller mest hyggelig er det med dem som legger igjen en hilsen innimellom også!:o)

Ha ei strålende fin høsthelg! 
Husk: regnvær er strikkevær!:o)

9 kommentarer:

Pia sa...

Du er flink! Og du gjør deg da strålende som modell (det gjør jo gutta dine og da, men)
Skjerfet var kult - o jeg tenkte med en gang at det skjerfet var akkurat sånn som scrappinga di! Altså fargebruken - det er gøy å se scrappestilen din gå igjen ellers i det du lager.
Ha en flott lørdag!

Ann Hedvig sa...

Ååå bare digger jakken din :o), og ikke minst kuult sjal!

Skulle gjerne ha litt av dine evner med garn ja ;o)

Ha en strålende lørdag i fint innevær!

klem

Eli sa...

Så flott jakka ble! Skikkelig herlige farger. Og det svarte sjalet med snurrene på! Skikkelig deg med de fargerike "dottene" på altså :) Og sånn uglegenser har jeg lyst på også; har hintet frempå til min mor "noen få" ganger; sånt et prosjekt tar jeg ikke på meg. Sjal går greit å strikke men jeg kjenner mine begrensninger ;) Kos deg med strikking og innelørdag :) *klem*

Elisabeth, innerst i veien sa...

Herlige farger på den jakka, ser ut som en skikkelig go'jakke man har på seg når man trekker ullsokkledde føtter under seg opp i sofaen. ☺ Har selv laga et skjerf som besto at "tusenvis" sånne heklespiraler på tre rader fastmasker, ble en smule lei av luftmasker, he he.

banglamarie sa...

Å!! Så mye lekkert!! Jakken ble kjempefin!! Lekre farger og flott mønster!

Snurresjalet er også lekkert. Veldig Ellen :) Svart og fargerikt på en gang ♥

Flotte prosjekter du har startet med. Fargene i babypelddet er så behagelige og fine!!

Kos deg med strikking/hekling :)
God helg
*klem*

Aquarell sa...

Så mye fint du strikker! Flink du er! Jeg vet knapt nok bak og frem på en strikkepinne, så det er bestandig morsomt å se det fine de som kan strikke klarer å trylle frem. :)

Ania sa...

Regnvær er nå scrappe- og lesevær, men ok ;p
Babyteppet tegner til å bli aldeles nydelig, og likte godt flettemønsteret på skjerfet.. finner du en fin jakkekåpe/genser med flettemønster ellerno så del, er på utkikk etter en som svigermor kan strikke til meg til jul *smirk* :)

Anonym sa...

Veldig fin jakke! Skjerfet ble supert! Og uglegenseren var også kjempefin! Ikke det spor universitetsaktig! :-)

P.

Anonym sa...

Fantastisk jakke, i ein fantastisk grønnfarge!! :D Og jammen har du mange andre interessante ting på gang óg.. ;)