torsdag 22. september 2011

En kreativ kveld

Søstra mi hadde bursdag for noen uker siden. Hun er ikke så glad i å invitere til feiring av seg sjøl (har jeg nevnt at vi ikke er så like?;o) ) Men i år fikk hun en knasende god idé! Hun inviterte lillesøster og noen venninner på lag-din-egen-kopp-bursdag hos Sarah Reed, som holder til på Verftet i Bergen. Sarah er ei veldig blid og hyggelig dame, og lager de nydeligste kopper og skåler og vaser av porselen - bare sjekk ut hjemmesiden hennes. Og her fikk vi altså lov til å lage vår helt egne kopp eller skål! Yihaa - det har jeg hatt lyst til lenge! Og det var en superartig kveld. Vil gjøre det igjen!
Bittelitt instruksjon først, og så gikk vi igang! Valgte hver vår form, så hvordan bladene vi hadde med kunne plasseres, og helte oppi porselensrøra.
Etter at porselenet hadde stivna litt inn mot forma, så tømte vi ut røra og plasserte pladene der vi ville ha dem. Koppen til høyre er min, og der har vi kommet enda et steg lengre. Vi fylte nemlig opp med røre igjen og lot det stå og stivne til koppen var passe tjukk, og så helte vi ut igjen. Da kan man f.eks. stemple noe inni hvis man vil:o)
Vi overlot til eksperten å ta tingene ut av formene når de var tørka såpass at de løsna. Så skulle bladene pirkes ut. Forsiktig, så man ikke skader koppen bare!:o) Til høyre er min kopp igjen.
Mens porselenen enda er myk, må man signere under mesterverket sitt, og så hank på, hvis det er en kopp. Ingen tok sjansen på å gjøre det sjøl, så vi lot Sarah ta seg av det óg. Og - det er mangt og meget man kan dekorere koppene sine med...
Koppene og skålene ble satt til tørking (det tar noen dager), og det var ikke mer vi kunne gjøre. Så vi avslutta med reker og hvitvin i verkstedet, mens lille Petter edderkopp klatra opp og ned mot den lyse vesthimmelen.

De som ville, kunne ha dekor på utsida av koppen/skåla også. Enten fra Sarahs store samling av illustrasjoner eller et eget bilde. Jeg stod leeenge og grubla og bladde gjennom alt hun hadde før jeg bestemte meg for blomst og bie. Plassering av dette, brenning og glassering har da Sarah gjort i ettertid, og igår fikk jeg den ferdige tekoppen min. Hurra - den ble fin altså!:o) 
 Der bladene har vært er porselenet tynnere, og slipper lyset fint igjennom.
Ikke helt rund. Det liker jeg. Den er veldig god å holde i og holde rundt, rett og slett. 
Gleder meg til å bruke den!

8 kommentarer:

Sonja sa...

ÅÅÅhh kjempestilig :) Og for en fin måte å feire bursdag :)
Ha en fin helg! Klem

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Såååå utrolig gøy da :D
Kjempe flott kopp, og så kjekt med egen produsert kopp :)
Flink og kreativ du er.

Ann Hedvig sa...

Ååååå så stilig!!!

Det der må jo bare har vært så moro, og for en flott kopp det blir utav det :o)

Dette var virkelig noe å legge seg bak øret for å gjøre ja!

banglamarie sa...

Ser utrolig kjekt ut!!
En god ide å ha på minne til seinere. *jeg også vil* :o)

Kjempefin kopp det ble!
Digger hjertet på bunnen ♥

-og takk for en fin kveld i går!
Veldig kjekt du ble med!
*klem*

Berit sa...

Å sånne bursdager kunne jeg også like! Flott kopp og et herlig minne!

Monstermønster sa...

Det så utrolig kjekt ut! Og resultatet var jo absolutt noe man kunne bruke, sånt liker jeg!

Eli sa...

Se der var jo finekoppen! Har ventet på at du skulle vise den frem altså :) Superlekker og så gøy å gjøre sånt da! Kunne jeg absolutt tenke meg også. Klem, E

Anne-Britt sa...

Så utrolig flott kopp da. Hadde ventet på dette :) Da du fortalte om det hørtes det så kjekt ut. Jeg vil også lage kopp :) Digget blomsten og bien. Du er superflink jo :) God helge klem