søndag 9. januar 2011

Ferdig.

Stripegenseren til Leo ble ferdig idag. Yihaaa! Jeg digger kjappe prosjekter! Lurt å starte året med det igrunnen, for da føler jeg liksom at jeg er veldig godt igang:o)
Genseren er bare akkurat passe, så han får bruke den flittig framover, før han vokser ut av den. Er spent på hvordan garnet oppfører seg i bruk. Et så mykt garn kan jeg tenke meg vil bli nuppete. Vi får se. Har nok garn igjen til å strikke én genser til, med litt smalere grønne striper, men vil vurdere denne i bruk først.
(klikk for stort bilde)
Oppskrift: Raglangenser i 'Paris' fra Drops/Garnstudio
Størrelse: 9/10 år
Garn: Malabrigo Worsted Aran - kjøpt hos Loop i London
Garnmengde: ca. 120 g Saphire green og ca. 220 g Tuareg
Pinner: Rundpinne og strømpepinner nr. 5
Tidsbruk: vel 1 uke
Fornøydhetsgrad: Høy - både hos strikkeren og mottakeren!

Så en sniktitt på mitt nye prosjekt.
Har tenkt ei stund på at jeg vil hekle eller strikke et pledd igjen (er jo et halvt år siden sist jo!!). Rundt nyttår la Marie ut bilder av sitt siste pleddprosjekt - og vips var jeg inspirert og visste hva jeg skulle gjøre!:o) Hun brukte nemlig en ny (for meg) teknikk - harlekinruter. Rett inn på google og søke, og jeg fant både oppskrift og instruksjonsvideo. Jeg bruker dobbelstaver, mens Marie bruker staver, derfor blir mine ruter større. Bruker også med vilje ganske stor heklekrok - jeg vil ha pleddet litt løst nemlig.
Det er kjempekjekt å prøve en ny teknikk! Den er ikke vanskelig, og det føles som om det vokser ganske fort, for en omgang monner ganske mye.
Garnet er Abuelita tjukk merino i fargene Natta! og Gråpus.
Og nå er jeg igrunnen fri for garn, så imorgen går ei bestilling ivei til Pickles:o)

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Kjempefin genser, raglan er supert. Veldig lurt å starte året med et sånt prosjekt som er enkelt og kjapt (for den erfarne). Selv sliter jeg med motivasjonen for å strikke ferdig siste halvdel av leggvarmer nr. 2. Man må jo ha to like, sant. ☺

banglamarie sa...

Kjempefin genser!! Tror jeg må finne frem pinner og garn og hive meg på et raglanprosjekt.

Harlekinteppet ditt blir jo bare superdeilig!! Falt for det garnet altså!! Plutselig må jeg også kjøpe meg garnpakke fra pickles. *herme, herme* Lekkert med to farger også!

-og takk for sist. Var så koselig på fredag. Gleder meg til nye garn/scrappe/skravle-stunder sammen. Du er super :o)

Pia sa...

Imponerende! Flott genser!
Ønsker deg og dine et flott nytt år, Ellen! Vi blogges!