søndag 6. juni 2010

Gjenbruk

Gjenbruk og redesign er virkelig (og heldigvis) i vinden for tida. Håper det varer og brer om seg. Jeg ser det særlig rundt i bloggverdenen og i interiørblader. Jeg prøver å ha det i bakhodet og håper det "slår inn" i de rette øyeblikkene, så jeg kan få noen gode ideer, og kjøpe mindre nyprodusert:o)
Idag har jeg laga noe nytt av noe gammelt jeg hadde, og er fornøyd!
Her er to bilder fra 2003-2004:
Babyliv - i en annen leilighet - med en annen hårfarge:o)
Noen måneder seinere: Marek vasker vinduer. (Sjekk hva som har skjedd med potteplantene! Sukk.)

Men det som var poenget her er jo, som kanskje noen har gjetta, gardinene! De er laga av et stoff fra Ikea. Jeg syns de var veldig fine da, og syns det faktisk enda, selv om de ble pensjonert som gardiner da vi flytta etter et år. Stoffet har litt sånn retro-følelse, og fargene er friske og glade.
Og nå har det blitt nye puter til sofaen av (noe av) den ene gardinen! 
Har fått ny sofa også forsåvidt (en Karlstad fra Ikea) - og det passa fint med noen nye farger på putene. Innholdet i disse har "overvintra" fra den gamle sofaen, men var triste og mørkebrune. De nye putene passer kjempefint til heksagonpleddet og er deilig sommerlige!:o)
Puter er ikke akkurat så vanskelig å sy, men det er fint å får fortalt akkurat hva man skal gjøre:o) Jeg brukte oppskrifta på konvolutt-putetrekk hos Benita/Chez Larsson

Til slutt bare litt eye candy fra Bergen i mai - for noen farger!!:o)

4 kommentarer:

Eli sa...

Nommen - sjekk Leo da! ÅÅH så søt!! - og så over til det det vel egentlig dreier seg om; gardinene- eller putene. Så gøyalt! Friskt og flott -og supert i den nye sofaen :) Gjenbruk er ikke dumt altså.

Anne-Britt sa...

Wow for et nydelig bilde helt til slutt. Digger gjenbruk, så fin puten ble. Og nydelige Leo. Ja det begynner å bli en stund siden. Grattis med ny sofa.

Linda S sa...

Koselig å bruke ting man liker på nytt igjen. Eg samler på så mykje som eg håper eg skal få brukt igjen... litt stoff og også ein del andre ting. Så får vi se om eg får brukt noko av det ein gong :)

Sonja sa...

Digger tulipan bildet ditt!
Putene ble kjempefine, gjenbruk er ikke dumt nei :)

Ha en strålene bursdag!