søndag 26. september 2010

Bakesøndag

Her i huset bakes det ofte på søndager. På lørdager også, men aller oftest på søndager. Forrige helg ble det et par forskjellige knekkebrød - denne helga ble det Red velvet cupcakes. Jeg har gått og hatt lyst på det den siste uka - har til og med vært innom Eat My Muffin for å få meg en, men de var fri (eller hadde ikke bakt det den dagen). Igår hadde en eller annen blogger bakt noen muffins og lenka til Martha Stewart si muffinsbok. Da kom jeg på at den har jo jeg også! Jeg fant den fram, og leita opp Red Velvet-oppskrifta.
Av ingrediensene mangla jeg buttermilk og vaniljeekstrakt, så det ble vanlig melk og vaniljesukker isteden. Gikk bra det. Jeg hadde skikkelig amerikansk bakefarge liggende - kunne sikkert tatt enda litt mer. Forresten - i oppskrifta stod det kakao også, men jeg ville ha RØDE, ikke brune, så det sløyfa jeg:o)
Namnam!! Søtt og godt! Glasuren er Cream cheese frosting, sånn som man bruker på gulrotkake.

Edit: Her er lenke til oppskrifta!:o)

Edit#2: Buttermilk kan erstattes med f.eks. (skummet) kulturmelk eller yoghurt - poenget er at det skal være melk med syre i, for å hjelpe natronen å virke. I denne oppskrifta er det også eddik, som natronen blandes i, så syrligheten er igrunnen tatt vare på. Da går det greit med vanlig melk, men jeg skal prøve med kulturmelk en gang jeg har tilgang på det (hadde det ikke på Brustadbua, gitt:o))

11 kommentarer:

Anette S sa...

Marthas oppskrift er den beste red velvet jeg har smakt. Men man kan jo ikke sløyfe det aller viktigste da, Ellen. Kakao nom nom!

Eli sa...

Mmmm-så godt det ser ut! Godt at du nyter søndagen Ellen :) Klem

Anne-Britt sa...

De så nydelige gode ut. Heldig de som fikk smake :) Ha en fin søndag videre.

Hege sa...

Mmmm - den muffinsen så god ut!! Og fikk meg til å tenke på Eat My Muffin igjen...
Du vil vel ikke dele oppskrift vel? *blafre med øyenvippene*

Aquarell sa...

Nam så gode se muffinsene så ut, da... :) Er en ordentlig kakemons selv. :)

banglamarie sa...

Ser jo bare superdigg ut!!
God søndagskveld til dere :)

Ania sa...

Mmm..men jeg har egentlig aldri skjønt hva man egentlig bruker istedetfor buttermilk? Skummet melk?

Ann Hedvig sa...

Mmmmm, så kjempegodt ut :o)

Ania: buttermilk pleier jeg å erstatte med kulturmelk :o)

Anette S sa...

Buttermilk kan erstattes med skummet kultura eller yoghurt naturell. Viktig at det er noe surt slik at natronen blir aktivert :)

Anonym sa...

Namnam!!! Det så utrooolig godt ut :o)

Elisabeth Helland sa...

åh du søte makrell, nååå fikk jeg fantastisk lyst å muffins........mmmmmmmmmden så god ut altså...