søndag 31. oktober 2010

Bakesøndag og Halloween-dow :o)

Jeg har bakt idag også, ja. Tredje søndag på rad med bolleoppskriften fra Trines mektige matblogg - denne gangen ble det kanelknuter. Deigen oppførte seg like eksemplarisk, og bollene ble namnamgode! Forresten - er det bare jeg som har en tendens til å glemme det andre brettet i ovnen? Litt for (eller altfor!) brune boller påtreffes relativt ofte her i huset, og de kommer bestandig fra brett nummer to. Sukk. Idag var de spiselige i det minste, men passe stekte boller er bedre...  Jaja - kanskje jeg skulle ønske meg en artig bake-timer ('taimer' altså - fins det noe norsk ord?) til jul?;o)

Vi feirer ikke halloween noe særlig her i huset - men i år ble det iallefall et halloween-dow;o) Ungene hadde lyst på gresskar med lys i, så det måtte vi jo bare prøve. Siden jeg ikke har noen erfaring, så ble det et fjes av aller enkleste sort. Men artig og effektfullt er det, så kanskje det blir flere til neste år.
Og på en bloggrunde for noen uker siden, så kom jeg over disse kule spøkelsene. De er laga av gipsbandasje, og var et enkelt og kjapt prosjekt. Jeg liker enkelt og kjapt!!:o) Her finner du fremgangsmåten.

Leo ble invitert med på knask-eller-knep med en kompis i kveld, så vi måtte hive oss rundt i utkledningseska. Han ble en flott Harry Potter. Med det lyse håret kunne han jo vært en veldig fin Draco Malfang, men det var visst ikke noe særlig populært;o) (hmh - jeg trodde hele vitsen med halloween var å være ekkel..?) Så han fikk sprayfarge i håret isteden. Og mine gamle briller - tror han foretrakk å se over dem, og ikke gjennom.

9 kommentarer:

banglamarie sa...

Kul pynting og kul HarryPotter!!
Ser nammis ut med bakst!!
Ha en fortreffelig halloweenkveld :o)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Spøkelsene i vinduet var kule, hadde merka meg dem tidligere her. Men her har vi ikke tatt helt av med Halloween. Trollet gikk knask eller knep i nabolaget sammen med flere klassevenner. ☺

Hege sa...

Stilige spøkelser og gresskar i vinduet gitt! Og en kjempefin Harry Potter!
Siden ingen kan se inn til oss eller inn på verandaen, så står vårt gresskar og titter inn gjennom stuevinduet her! Skummelt!!

Jeg var veldig spent på hva du skulle bake i dag. Har blitt en sånn ting jeg lurer på på søndager det nå *hihi* Og de bollene så veldig gode ut. Og med tanke på brett nr 2, så hadde Odd Ivar blitt kjempeglad for de godt stekte bollene! Han liker sånt han. Når vi har vafler f.eks så må jeg alltid svi et par av dem!

Ha en fortsatt fin søndagskveld!
Klem

Pia sa...

Vi feirer jo Halloween noe voldsomt, hvis du sammenligner med kun et par år tilbake. For jeg har holdt veldig igjen. Men nå kler vi oss ut, og gutta får lov til å ta en runde i nabolaget. Men jeg vil vel ikke kalle det noen fest her i huset heller...

Eli sa...

Utrolig stilige spøkelser! Du er virkelig en mamma som fikser og ordner :) Harry Potteren var riktig så sjarmerende, og jammen godt at noen vil være det også og ikke bare skumle og ekle. Nyt baksten og ha en finfin kveld Ellen *klem*

Heidi sa...

Kul Harry Potter du har i hus!!!Digger spøkelsene dine...de var jammen flotte!!!!

Anonym sa...

Veldig kul pynting - både kuler, gresskar, servietter og Harry Potter.

Når det gjelder bollesteikinga - kan det ha noe med at dere er opptatt med å spise av brett nummer én og derfor glemmer det andre...? ;-)

Ønsket om 'timer' (kanskje 'tidtaker' på norsk?) er notert! :-)

P.

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Kul Harry Potter, han ble riktig så flott :D
Og jeg digget de spøkelsene i vinduet, sånne kunne jeg ha tenkt meg ja :D

Ellers må jeg bare si at gresskaret ditt var kult, og det enkle er ofte det beste :D
Og baksten ser jo bare mmmmmmmm....deilig ut :D

Ania sa...

Haha for en søt liten Potter (kanke skjønne Malfoy ikke var noe alternativ jeg *fnis*)