søndag 17. oktober 2010

Bakesøndag

Mmmm - så gode - til og med hattifnattene er helt sjokka!;o)

Dagens bakst ble sjokoladeknuter fra Trines mektige matblogg. Jeg er igrunnen ganske god på gjærbakst (for å være litt ubeskjeden) - boller og brød blir som oftest luftige og gode uten problemer. Jeg begynte tidlig da - opplært av storesøster i bollebakingens kunst, og bakte boller på egen hånd fra 2.-3. klasse iallefall:o) Men siden jeg flytta hjemmefra har jeg faktisk aldri eid en kjøkkenmaskin (sånn stor som egner seg for gjærdeiger) - så all røring og elting har foregått for hand. Det betyr igrunnen at "deigen eltes godt i 10 minutter" og lignende aldri har vært aktuelt! Det går bra likevel!;o)
Men nå fikk jeg lyst å følge denne oppskrifta til Trine da - nå har jeg jo KitchenAid'en min!:o) Oppskrifta innebærer lang elting av deigen - og ohlala! - den ble fantastisk luftig og smidig og deilig!

Her er deigen etter 1 times heving, og den var sååå deilig å ta i - luftig og myk og ikke klissete - det var som å stikke hendene i en kjempediger marshmallow!;o)

Og utbakinga gikk som en lek, og bollene er superdeilige (forutsatt at du liker sjokolade da). Jeg kommer til å bruke grunnoppskrifta igjen, og bytte ut kakao og sjokolade med f.eks. kanel eller vaniljesukker og finhakkede nøtter. Tror det blir namnam!:o)

6 kommentarer:

Eli sa...

Ikke noe gradvis-mindre-bilder? Jeg digget de fra muffinsen jeg nemlig :) *hihi* Ser knallgodt ut!! Kos deg med bakverket og nyt søndagen videre *klem*

Ania sa...

Ok, that's it. I mangel av tid (og platesjokkis) baker jeg sjokoladecroissants ikveld. SÅDETSÅ!

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Mmmmm, så virkelig deilig ut :D
Sjekket ut bloggen til Trine, herlighet for noen fristelser hun lager.
Får helt vann i munnen :D
Ha en herlig ny uke,
klem

Hege sa...

Mmmmmm - den bollen såg innmari digg ut altså Ellen!! Og her sitter jeg med mitt polarbrød med spekeskinke og snøfrisk.... ja ja..!
Tror jeg må inføre bakesøndag jeg også!

Ha en flott ny uke!

Klem*

Line A sa...

Åh, det så deilig ut!
Har også blitt flinkere å bake hjemme etter vi kjøpte oss kjøkkenmaskin, en Kenwood sådan ;)
Kanskje jeg må teste oppskrifta.. er nysgjerrig forresten på hvordan bollene er en dag eller to etter baking.. (om det ble mere igjen da. :p)
Syns noen ganger bollene blir fort tørre.. :/

Elisabeth, innerst i veien sa...

Mmmm, ser godt ut. Selv er jeg nokså ynkelig på gjærbakst - til tross for maskin. Lenge siden jeg har prøvd egentlig, så det får stå på "to do" lista.