tirsdag 3. mai 2011

Fiskebeinsstrikk

Da jeg så denne halsen på the Purl bee i vinter, så ble jeg helt forelska! Se det fine fiskebeinsmønsteret!:o) Har tenkt på den siden og visste jeg kom til å strikke den, men har lurt på hvilket garn jeg skulle velge. Kunne ha kjøpt det originale garnet fra nettbutikken (PurlSoho), men det var dyrt, så det hadde blitt et litt for dyrt eksperiment, syns jeg. Men de hadde brukt en alpakka/ull-blanding iallefall - så tankene mine gikk i den retninga. Og nå når Garnstudio har salg på det meste av garnet sitt, hoppa jeg i det og kjøpte noen nøster Nepal og begynte å strikke. Det var gøy! Jeg ble helt hypnotisert, og ble ikke middagskviltrøtt engang (og det er uvanlig - det var jo mandag til og med!)
(Bilder lånt fra PurlBee)

Så mye rakk jeg igår. Ikke helt jevnt strikka, ser jeg. Fikk liksom ikke bestemt meg om jeg skulle strikke litt stramt som jeg bruker, eller prøve å få det litt løsere. Ikke så lurt å holde på sånn på et ordenlig arbeid...
Fiskebeinsmønsteret er bare kjempeflott, syns jeg! Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Enklere enn alt som innebærer vrangmasker, vil jeg si;o) MEN - det kan bli vanskelig hvis man mister ei maske eller to av pinnen! Da er det ikke så helt lett å finne tilbake til riktig 'stabling' av maskene. Så man bør strikke rolig og kontrollert altså;o) (Jeg har én glipp som jeg ikke fikk til ordentlig igjen, men jeg lot den være, den var ikke så langt unna 'skjøten' som jeg uansett vil prøve å skjule i bruk.)

Er veldig spent på hvordan den blir til slutt! Siden jeg har tynnere garn, så har jeg lagt på noen masker og bruker tynnere pinner, men jeg aner ikke egentlig hvor stor den blir. Og dette garnet er ganske stødig, så jeg er spent på om halsen blir 'føyelig' nok. Jeg tar det som en test, rett og slett. Med Nepal på salg blir det ikke veldig dyrt heller. Det er forresten superdeilig å strikke med! I kombinasjon med trepinner er det rein (strikke)nytelse faktisk!:o)

7 kommentarer:

Kerstin sa...

Så flott det ser ut :) Spennende å prøve noe nytt-
Kerstin

Monstermønster sa...

Stilig! Har sett på den før, men ikke merket meg sånn veldig mønsteret, men det var jo superstilig på nært hold! Klassisk og pent.

Unknown sa...

Det var et spennende mønster..., første gang jeg ser det! Men har strikket med nepal tidligere, digger det garnet. Gleder meg til å se halsen ferdig!

Elisabeth, innerst i veien sa...

For et spennende mønster, sånt trigger meg. Blir kjempeflott og sikkert superdeilig å ha i halsen.

josimo sa...

Hmmm,det må jeg jeg lære meg for set ble skikkelig lekkert.
Tror det var en smart ide å bruke tynnere garn så blir ikke halsen så "massiv"

Fiiin dag til deg

Aquarell sa...

Så herlig hals, og så stilig mønster! :)

Anonym sa...

Ser superfin ut! Får jeg til dette da.....? Må kanskje prøve meg:o) Unni