torsdag 26. mai 2011

Tid for ullpledd

Jeg skulle ønske det ikke var sånn, men faktum er at siden den deilige sommerhelga for nesten 3 uker siden, så har været og temperaturen vært heller hustrig. Det har føltes helt rett å sitte i sofaen med pledd over seg. Så til tross for at jeg har fire strikkeprosjekter på gang, hvorav det ene er med en viss deadline, så har den siste uka gått med til hekling av heksagoner. Vi trenger flere pledd, nemlig! Har bare to hjemmelaga, og det ene er blitt litt hardt med tida (superwash-garn, mistenker at det gjerne blir sånn?), så det egner seg ikke så godt til å tulle rundt seg.
Jeg har hekla to pledd i Abuelita tjukk merino fra Pickles (se her og her) - og vet de blir kjempedeilige, så da Pickles hadde salg her før 17. mai, så slo jeg til og kjøpte nok garn til et pledd. Jeg valgte monokrome farger denne gangen - tre gråtoner og naturhvitt. Leo kommenterte "mmmm, kjempedeilig - men litt kjedelige farger...":o) Men det passer veldig bra i min gråmelerte sofa. Og det ER virkelig superdeilig! Jeg kan bare anbefale dette garnet på det varmeste!

  
På ei uke kom jeg 1/3 avgårde på pleddet. Har festa tråder etterhvert (det MÅ man gjøre, garnstumpene tover noe fryktelig!), men er ikke helt ajour. Om ikke været plutselig blir mye varmere, så tenker jeg at pleddet er ferdig før ferien! Jeg bruker fortsatt Lucy/Attic24 sin framgangsmåte.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Åhhhh, for et nydelig pledd.... :O)
Det blir nok kjempeflott i sofa'n din! Du er virkelig kjempeflink til å hekle store tepper,fort unna går det også! jeg virrer så veldig imellom alt mulig at sånne store prosjekter tar så lang tid hos meg!

Ønsker deg en fin uke og en kommende fin helg! Håper sommeren kommer... :O)

klem

Ellen Karin sa...

Wow - en uke og allerede så langt. Jeg er kjempeimponert. Synes fargene dine er flotte jeg. Tidløst og vakkert.

T:o)ve sa...

Ser ut til å bli en deilig grønn vinter hjemme hos deg med et slikt deilig teppe i hus :o) Og ja, her i Norge har vi jo to vintre,- den hvite og den grønne.... hehe.
Ble faktisk fristet til å herme med gråtoner, med sort sofa ville det passe godt i sorthvitt-huset vårt :)

Ha en videre strålende uke snuppa, og si fra om du kommer til Trondheim igjen!

banglamarie sa...

Ser superdeilig ut!
Ikke typiske Ellenfarger, men fint :) Hexagonpledd er bare så lekkert og så gøy å lage! Nesten samme fargekombinasjon som meg, bare jeg snek inn litt grålilla også.

Har ikke prøvd det pickles-garnet enda. Kanskje jeg må stikke innom og knafse litt på teppene dine og bli inspirert...?