søndag 21. august 2011

* nytt bilde * ny lampe *

Denne sommeren har stått i oppussingens tegn her hos meg. Eller – ikke akkurat oppussing kanskje, men fiksing og ordning, rydding – og en god del maling. Jeg har kommet et godt stykke, men holder fremdeles på med å finne gode løsninger på ting. Men her er to ting som er kommet på plass de siste dagene iallefall. Etter at jeg har malt hele stua og gangen, så står jeg igjen med tomme vegger og 'blanke ark' når det gjelder bilder og sånt. Var ikke så fornøyd med løsninga jeg hadde, så jeg driver og tenker ut noe lurt..;o)
Men dette bildet fikk jeg til bursdagen min i juni. Det er et trykk Hanne Borchrevink solgte i begrensa opplag i anledning festspillutstillinga si. Og det ville jeg ha opp på veggen. Innramming er dritdyrt(!), men mamma var så snill og sponsa meg litt, så jeg fikk gjort det, og sammen fant vi ei god plassering.
 Nå har jeg i det minste ett bilde på veggen – det er en god start!:o)

Den andre splitter nye tingen i interiøret er denne lampa. Norm 69 heter den, og det gjør den fordi den består av 69 deler – 69 flate plastbiter som man må brette og hekte sammen sjøl. Veldig fiffig! Men ikke noe for folk med ti tommeltotter og kort lunte... (og nei, jeg snakker ikke om meg sjøl, jeg bare advarer andre som måtte bli frista:o))
Jeg begynte å sette denne sammen i juni 2010, men så mista jeg piffen (bl.a. så knakk et par av bitene i bretten:o( – og jeg oppdaga plutselig at det kom en kneppelyd når bitene ble satt sammen – problemet var bare at jeg ikke hadde hørt denne lyden på alle bitene til da – kom de til å henge sammen i det hele tatt??) Så – lampa har ligget på vent i et år altså. Men nå har jeg børsta støvet av den (bokstavelig talt!) og fullført puslespillet. Det gikk ganske fort, for det er ikke egentlig noe komplisert. Noen av bitene sitter litt skakt, ser jeg, men det får de bare gjøre – lampa er kjempefin, og så lenge den får henge i ro, så regner jeg med at den henger sammen:o) Ledning med lampeholder er fra Rie Elise Larsen, og jeg har montert mitt første støpsel noensinne! *stolt* (har stor respekt for alt som har med strøm å gjøre, men dette kan visst enhver idiot klare (ifølge internett), så da så...)
Vi har senka tak og downlights i hele leiligheten (ikke mitt valg) – bortsett fra her i gangen. Her har det ikke vært noe taklys, men vi har virkelig trengt det! Det merker jeg nå når det faktisk ER lys her. Her står jeg i oppgangen og tar bilde mot soveromsdøra mi. Alt her er malt hvitt nå i sommer forresten (var skitten-eggehvitt eller noe sånt). Det ser gulaktig ut i lampelyset, men det er egentlig temmelig hvitthvitt (Chi fra Jotun).
Andre veien – fra soverommet mot utgangsdøra. Som er blitt knall turkis/petroleum.

Det var dagens interiørrapport:o)
Imorgen er det skolestart i Bergen. Tror nesten vi er de eneste i landet som ikke begynte i forrige uke. Denne skoleferien har vart en evighet, syns jeg, og jeg gruer meg litt til hverdag. Jeg sjøl har jobba nesten hele sommeren, men det blir noe anna når alle må opp og ut, og helst med matpakke, adekvate klær, de rette skolebøkene og leksene gjort...  Jaja - vi satser friskt og legger klar klær og sekker ikveld iallefall!:o)

* Ha en fin start på uka! *


Ps. Måtte dessverre skru på ordbekreftelse på kommentarene – har fått så mye spam i det siste *lei*
Håper dere gidder å kommentere likevel:o)

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hei Ellen!
Så fint det har blitt hos deg, det blir så lyst i rommene når man maler i hvitt. Jeg har også chi på mine vegger, en flott hvitnyanse!
Likte den puslespilllampen din, den passet veldig bra i gangen.

Ønsker deg en strålende uke!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Innramming er dritdyrt, men som regel blir det lekkert - som trykket ditt.

Kul lampe, men å måtte sette sammen 69 deler selv, da gitt....

Rarerina sa...

Så fint det har blitt! Og så flott bilde, det likte jeg. Takk for hilsen. Selv har vi ikke pusset opp noe i sommer, i motsetning til de siste to somrene. Så det var godt.
Lykke til med skolestart der også. Dere er ikke de eneste.

Eli sa...

Gøy å holde på med oppussing selv om man kan bli lei innimellom; og i alle fall kjekt når man er ferdig og er fornøyd :) Superknas den lampen!! Ønsker deg en flott dag og lykke til med skolestar i heimen :) Klem, E

banglamarie sa...

Så lekkert du har fått det!
Ønsker deg en god uke *klem*