søndag 29. mars 2009

Hekta på heksagon

Inspirert av Synnøve Olava sin blogg, har jeg kasta meg inn i hekleverdenen. Har lenge (les 15 år eller så) hatt lyst å hekle et pledd med bestemorsruter, men det har liksom ikke blitt mer en et lite forsøk en gang for lenge siden. Men da jeg så sekskant-pleddene, ble jeg heltent, og måtte bare kjøpe garn og prøve!:o) Og jeg er helt hekta. Det er kjempelett - hvis man kan hekle luftmasker, kjedemasker og dobbelstaver så kan man det som trengs - og det går kjapt. Og så er det genialt at man kan hekle heksagonene sammen etterhvert. Å slippe å sy sammen 150 lapper til slutt gjør hele forskjellen, spør du meg! Attic24 har steg-for-steg-forklaring på hvordan man hekler sekskanter. Hun, og endel andre jeg har sett, hekler med bomullsgarn, men jeg har valgt ull. Tenker at bomull ville blitt veldig tungt i full pleddstørrelse, pluss at det jo ikke varmer så godt. Jeg har valgt superwash-garn i tykkelsen ca 100 m pr 50 g. Har forskjellige merker, for å få de fargene jeg vil ha (Viking, Juvel fra Idena, Smart fra Sandnesgarn og Falk fra Dale) 
Dette  blir et litt tjohei-gla'pledd, i og med at jeg har valgt ganske friske farger. Men jeg har valgt naturhvitt til å binde det sammen, og det roer jo litt ned. 
Her er bilde av de første heksagonene mine. Og etter at jeg tok bildet har jeg kommet enda litt lengre:o) Ikke alle fargekombinasjonene som er like vakre, men håper at sluttresultatet blir fint. Artig er det iallefall!!

7 kommentarer:

Aquarell sa...

Utrolig herlig og fargerikt pledd! Det kommer nok til å varme skikkelig godt når det er ferdig.:D

Ann Hedvig sa...

Det blir helt sikkert kjempeflott!

(Jeg også har lyst til å kunne hekle *furte*)

Lula sa...

Jeg blir såå imponert over alle som kan hekle, sy eller strikke! Grunnen er vel ganske enkelt at jeg vil kunne det selv..hihi. Denne var griselekker og fargerik. jeg blir rett og slett gald når jeg ser den og tar meg tilbake til barndommens dager, da min oldemor drev med det samme. Det er så flott at slike ting blir holdt intakt av kreative sjeler! Takk for inspirasjon;)

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Du er bare helt herlig Ellen :)
Kjekt å se at du koser deg med heklingen, og pleddet ser kjempe flott ut så langt :)
Skulle ønske jeg også kunne ha heklet :)
Jeg er sikkert på at det blir lekkert til slutt, og jeg elsker dine glade farger, det er så deg :)
Ha en fantastisk flott uke.
Klem

Unknown sa...

Hei Ellen!
Så utrolig flott teppet ditt blir... :O)
Jeg er glad for at jeg har inspirert deg til å gå igang med dette flotte håndarbeidet. Det tar tid å hekle det, men blir man lei kan man legge det til siden en stund og ta det frem igjen når lysten melder seg igjen!

Jeg hekler også mitt i ullgarn, syns det passer best til et sånt teppe. Også blir det så tungt i bomull... :O)

Gleder meg til å se mer...

Ha en fin og kreativ uke!

Ania sa...

Teppet så bare sååå bra ut! Så digge farger :D

Anette S sa...

Åh, så fint det blir! Håper du blir ferdig før du blir lei (jeg har ikke heklet siden november!!)! Jeg er ikke så fan av smørkrem om det ikke er kakao i den, så her har jeg heller laget hvit sjokoladeglasur. Oppskriften fant jeg her: http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/recipes.recipeListing/filter/dianas/recipeID/3533/Recipe.cfm Den var litt søt, så det er sikkert ikke dumt å smake til med melisen ;) Tviler på at man trenger så mye som i oppskriften!

Jeg gleder meg sånn til du kommer til Oslo på kurs! Det kommer til å bli en super helg!